grafik gerak

27 Mac, 2014

My Hero's




Teringat pula sebelum pergi interview ayah sentiasa buat sesuatu untuk Cikin, cuma Cikin yang selalu tak perasan.. Tapi kali ini, ayah tunggu Cikin bersiap, sebelum subuh dia dah suapan Cikin dengan manisan..pandai ayah di tarik perhatian Cikin..

Cikin : Ayah nak ubat gigi
Ayah : Nie sini ubat gigi sambil memegang sesudu cecair.
Cikin : Ape nie yah?
Ayah : Ubat gigilah, ngange mulut, bace selawat telan..
Cikin : Terus ngange mulut dan telan erm..manis, madu..
Ayah : Ayah buat sendiri tu ubat gigi..
Cikin : Madu, tengok muka ayah..sambil jalan dengan terpinge2.. Nie nak kene berus gigi ke tak nie? Madu jadi ubat gigi?kenapa madu?
Ayah : Nie air Zamzam, kurma dengan Kismis Mekkah, bace selawat minum air makan bape biji.
Cikin : Kismis..(tesengih) Favorite.. selawat dan makan tanpa banyak cerita..
memang itulah perangan apa yang dihulur diterima dah baru fikir.

Akhirnya Cikin baru paham, apa maksud ubat gigi yang ayah katakan..Terima Kasih ayah..
Dari kecil hingga Dewasa ayah terpernah jemu layan kerenak anak yang degil ini Ayah sentiasa berusaha untuk berikan yang terbaik..

Dua hari itu


Dari jauh ku berlari mengejar mimpi-mimpi..

Kali ini, dari Port Dickson ku mengembara mengejar cita-cita ke Nusajaya..
Semoga ada sinar harapan untuk diri ini di Perbadanan Taman Negara Johor, Nusajaya Kota Iskandar..

Gigih ku melawan segala keletihan yang dirasaai demi kejayaan untuk diri.



25 March 2014 :: 3.30pm - 4.30pm : Teluk Kemang -> Seremban
25 March 2014 :: 5pm - 9pm : Seremban -> Batu Pahat

 

25 March 2014 :: 9pm - 10 pm : Batu Pahat -> Ayer Hitam
26 March 2014 :: 6am - 7.30am : Ayer Hitam -> Nusajaya


26 March 2014 :: 8am ->  PTNJ, Nusajaya 


26 March 2014 :: 8am - 9am  : waitting IV
26 March 2014 :: 9am - 9.30am  : IV


26 March 2014 :: 9.30am - 12pm : Ronda Time
26 March 2014 :: 12pm - 2pm : Johor Baharu - Ayer Hitam


26 March 2014 :: 2pm - 5pm : Masak-masak, Tidur, Standby nak balik
26 March 2014 :: 5pm - 6pm : Ayer Hitam -> Batu Pahat
26 March 2014 :: 6pm - 9pm : Batu Pahat -> Seremban
26 March 2014 :: 9pm - 10pm -> Seremban -> Teluk Kemang
:: 27 March 2014 ::
Kita Kerja


24 Mac, 2014

Always


Dalali : Cinta Bersemi Kembali

Kenangan indah saat bersamamu 
Saat kau ada di sampingku 
Kini semua terulang kembali 
Masa-masa terindah bersamamu
  
Aku jatuh cinta lagi 
Cinta yang dulu bersemi kembali 
Aku jatuh cinta lagi 
Cinta pada mantan kekasihku

Cinta yang pernah ada di hatiku 
Kini telah hadir kembali di jiwaku 
Mungkinkah semua terulang kembali 
Ku ingin engkau seperti dulu
Ku rasa ku telah jatuh cinta 
Kepada dirimu

 "Do magic. Enter her heart without touching her."

Be Rainbow

Lovely Rainbow,
I really like you,
You have something special..

Your colour's attract me,
You have seven colour's,
and me really like with your colour's
and me really love with number 7,
it odd and contra,
Just like you..

Rainbow,
Your are very nice,
You came after rain,
You came to give shine after darkness,
You took care a wounded heart..

The wounded heart it's Me..

Rindu

Merindui seseorang yang sangat disayangi adalah sesuatu yang sangat menyakitkan. Tambahan lagi bila kedua-dua yang merindui saling ego untuk menyatakan perasaan rindu itu.
 Hanya kerana perkara kecil Cikin marah, maaf sangat hanya kerana keadaan kesihatan yang tidak berapa baik mengakibatkan Cikin mudah marah sungguh dia dah berusaha untuk memohon maaf dan berjanji "for surely". 
Bagi Cikin ianya tak adil dan bagi dia pula tak seharusnya Cikin mara kerana perkara yang kecil...
Semuanya hanya di sebabkan  "JANJI"
Lembu berpegang kepada Tali, Manusia berpegang kepada Janji.

Wasiat


Cukup seminggu kerja tanpa Off Day atas masalah yang tidak dapat di elakkan.. Minggu nie seharusnya Cikin Full juga.. Pihak atasan berharap Cikin dapat bertahan untuk bekerja dua minggu tanpa Off day memandangkan minggu nie adalah minggu cuti sekolah.
Cikin okey je sebenarnya kerja tanpa Off Day asalkan Cikin tak ada apa-apa perkara yang menyebabkan Cikin perlu bercuti sementara menunggu partner masuk kerja semula. Tapi apakan daya Cikin dapat panggilan Temuduga 26 March di Perbadanan Taman Negara Johor mengakibatkan Cikin perlu mengambil cuti dalam masa 2-3hari..
Serba salah nak cuti tapi perlu, maaf kan saya...

Muo not Muar (Joho Beb)

Topik hari ini..

Cuaca sangat panas sepanjang hari selepas seminggu hujan.
panas nye hari nie..panas2 cam nie kalo dapat ABC ke cendol semangkuk tak pon makan semangka sedapnye..lega kot..(tu dia joho mari)

Perot dah merengek lapo cuaca hot, hati Cikin ditambahkan lagi hot dengan peel guest yang macam2, time tengahari macam nilah guest keluar berduyun-duyun nak tangkap gambo. Tak sempat langsung nak take lunch...kantin dah tutop..hampee

Ada satu kes satu famili nie, nak buat poster family, banyak sangat masalahnya, bila di tegur semua buat tak tahu, akhirnya telepas juga ke FB Cikin merungut...
Punyelah hot muncul membe kata Cikin buat lawak..huhu tebantot hot Cikin.




Ayat-ayat pelik keluar pada waktu-waktu tertentu dan secara tak sengaje...hihiii

03 Mac, 2014

Bila Tiba - Ungu

Hmmmhmm aaaa
Saat tiba nafas di ujung hela
Mata tinggi tak sanggup bicara
Mulut terkunci tanpa suara

Bila tiba saat berganti dunia
Alam yang sangat jauh berbeda
Siapkah kita menjawab semua
Pertanyaan

Bila nafas akhir berhenti sudah
Jatung hatipun tak berdaya
Hanya menangis tanpa suara
Ooo

Mati tak bisa untuk kau hindari
Tak mungkin bisa engkau lari
Ajalmu pasti menghampiri

Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami
Mati

Mati tak bisa untuk kau hindari
Tak mungkin bisa engkau lari
Ajalmu pasti menghampiri

Mati tinggal menunggu saat nanti
Kemana kita bisa lari
Kita pastikan mengalami
Mati


Sedih lagu nie, sangat menyentuh jiwa..