grafik gerak

26 September, 2013

Menceburi Bidang Perhotelan

Menjejakkan kaki di Hotel yang kedua

Kalau sebelum ini Cikin bekerja sebagai Sales Coordinator, sekarang nie Cikin telah mengubah angin dengan berkerja sebagai Photographer di Eagle Street Photo & Print Shop.

So kat sini Cikin Belajar dalam menggunakan perisian Adobe Photoshop, dengan permulaan hanyalah umpama tin kosong kini Cikin adalah tin yang berisi..hehehe, maksudnya sebelum nie pengetahuan Cikin tentantg Photoshop hanyalah untuk basic tapi kini Cikin dah semakin menunjukkan peningkatan walaupun sebenarnya ilmu Cikin hanyalah ciput..heheee.. Usaha Cikin Usaha, jangan putus asa..apa yang kau inginkan haruslah di teruskan jangan mudah mengalah ye..

So kat sini Cikin akan mengambil gambar customer yang ingin membuat poster sebagai tanda kenangan. Kenelah mesra, tau nak sesuaikan pakaian dengan customer, kene tunjukkn customer gaya pose yang menarik. Selain tu juga, kene tau cara untuk amik mood budak-budak..hihih nielah yang mengambil masa bila sesi photo-shoot, bila ada yang meragam tak nak bergambar sedangkan mak bapak dah beriya-iya, ada baby yang nak tidur & tertidur, ada yang tak nak tukar costume, macam-macamlah ragam customer yang Cikin kena hadapi. Tapi yang pasti mereka berpuas hati dengan hasil kerja dan layanan Cikin.

Gambar kebanyakan secara in-door je, sebab Cikin sendiri sahaja yang uruskan tempat nie, jadi tak mampu lagi nak buat Photo-shoot secara out-door

belajar penggunaan text
 belajar paste gambar

 eah..eah..termasuk juga..hehehe
my beloved

gambar-gambar yang telah di edit tak boleh nak publish sebab nanti melanggar peraturan kami, hehee

lokasi : Eagle Street Photo & Print at Eagle Ranch Resort

Tiada ulasan:

Catat Ulasan