grafik gerak

15 Februari, 2013

Mari Membaca

Cikin suka membeli buku tapi nak habiskan membaca sebuah buku mengambil masa yang lama, oleh kerana itu Cikin berusaha untuk merajinkan diri dan menggalakkan diri untuk mengamalkan sikap suka membaca.

Masa sem 4 Cikin berharap sangat agar dapat membeli buku Dr Umum, dan akhirnya pada sem 6, waktu kerajaan memberikan voucher pada mahasiswa ipta/ipts, Cikin terus membeli buku yang Cikin impikan..


Ini lah dia bukunya, siap buh gambar Cikin kat hujung tu, maklumlah nak memberi semangat tok teruskan membaca, pandaikan Cikin posing merenung Dr. M..hehehe..

Buku Dr Umum nie ada 963 muka surat tak termasuk index, pendahuluan, abstrak dan apalah yang berkaitan tu dimana buku nie mempunyai 62 bab.

Cikin start membaca buku nie sejak 24 Januari 2013 (tarikh lahir Cikin tu,heheh) hingga kini baru je sampai bab ke 10 muka surat 151.
Tebal buku nie, tapi Cikin tekat nak habiskan membaca sebab menarik dimana Tun menceritakan segala kisah tentang diri Tun.

Kadang tu tergelak juga bila ada terbaca part yang lucu tentang Tun, selain tu juga Cikin pernah ke Istana Budaya untuk menyaksikan Teater Musikal Tun walaupun duduk di sit yang berharga murah tapi semangat tu ada hingga kini, dan tiap kali baca buku nie Cikin akan bayangkan keadaan seperti yang Cikin lihat di Teater Musikal dan buku sejarah sambil mendengar cd lagu dari teater Tun yang Cikin beli tu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan