grafik gerak

07 Februari, 2011

AktIvITI... ^_^

Alhamdulillah...lega rasanya selepas pulih dari demam yg tak sengaja melanda diri ini...
selepas beberapa hari ku menghadapi kesulitan untuk mengerakkkan badan berpunca dari demam, baru hari ini aku merasakan begitu bertenaga... (^_^)
terima kasih ku ucapkan kepada mak yang melayan karenah ku di waktu demam, ayah yang mengupaskan air kelapa untuk ku, abg yang membawa ku ke klinik..kasihan abg, terpaksa membawa ku & menjelajah ke semua klinik yang ada di Aitam iaitu 3 buah klinik tapi malangnya kesemua klinik tersebut tutup..& angah plak, berjaya menemukan klinik yang buka pada waktu itu...yang terletak di Parit Raja..huhuhu jenuh mereka nk melayan adik yang banyak ragam nie..hihihii... (3hb-6)

<<<<<<<<<<<___________________>>>>>>>>>>>

7hb.....hari nie, aktiviti ku..huhuhu...p belajar memandu kereta...Wira..hahaha...dah lah kater tu dah di uptodate, abg suh ku belajar pandu guna kater dia yg dah up grade tu..hiihiii..jenuh gak...bb brek tangan dia ketat untuk ku...namun segalanya berjaya diatasi..hhiiii
arinie belajar memandu kat parit King's..blur2 gak..tp ku cuba atasi dengan seupaya ku...belajar kat jalan2 yang sempit & padat memang memberi cabaran pada diriku yang baru aje nk memahirkan diri...nyaris2 menyondol kereta orang, oleh kerna kecekapan abg ku dengan pantas dia menarik handbreak & free kan gear..fuhh!!!!!! (=_^) nervouse gegila aku time tu..rasa nak gugur jantung..haaha....alhamdulillah selamat...
pastu niat hati ku nak p melalui jalan A & B yang bakal aku gunakan pada waktu test..tp xberjaya..

1st sebab laluan B ada pasar..so jalan sesak xdapat lah ku nk lalu...
2cd sebab laluan A...aku yang lupe..hahahaa nak p kat jejantas pertama, tapi ku p jejantas no 2..

so...apemacam nak lalu..hahha silap sendiri, rugi sendiri..time tulak, dah tengahari, perot dah berkeroncong lagu....awallah dondang, dondang lah sayang...awallah dondang, dondang lah sayang cak pong2..lapar2..hihiii
jadi ontheway balik aje lah...tp tak terus balik..ada ag pusingan jalan yang nak dilalui...^_^
balik dari parit King's tu ku guna gear5..hahahaa mendebokan..tahap kelajuan maximum memandu..ringan aje kereta tu...hanya dengan skill go-kart je yang ku ingat tok kawal stereng kereta...

lepas balik dari parit King's..abg soh belajar kat taman UPC..so meronda jelah. kat sana..lagi parah..ada satu laluan sempit n bagai ular dipalu berhampiran dengan kawasan perumahan..kawasan tu selalunya menjadi laluan motor & pejalan kaki..bagi pemandu yg pro aje lalu kat situ.., tupp...tup...abg soh guna laluan tu?????
pehhhh!!!! jantung nak berguguran ag rasanya...memang rasa bagai xleh caya..laluan sempit tu abg soh ku guna???..atokkkaii!!!!..kecut wehh...takot..kang terlanggar dinding umah orang ke masuk longkang ke kater terlangar tunggul batu yang ada ke...alahaii..satu masalah..berani betol abg ku amik risiko dengan tahap kecekapan adiknya yang blur2..huhuhuuuuhhh..... (~_~!)
papepon aku cuba gakk...yerlah..xberani nak melawan..kang xmemasal dia xmoh ajar ku gak yang payah..
masa aku pandu kereta kat kawasan tu...huh memang menakotkan..relax xda lansung dari parit King's hingga lah kat area tu..dada cm gelap gelita aje...asyk di tegur tp tetap malakukan kesalahan yang sama....
yang memang aku pk dalam pale sepanjang pemanduan tu..skill go-kart..sebab kereta go-kart aje lah yang aku pandai pandu dalam keadaan jalan bagai ular dipalu, kelajuan tahap 60km 1jm, & skill pegangan stereng tu lah yang penting..lau ku xingat memang dinding, longkang, tunggul batu yang ku langgar...tapi waktu belajar kat area tu ku just guna gear1 aje..hihhiii..xkan kot nk pakai lebih..agak2 lerr..
dalam memandu tu..keinginan untuk melanggar & masuk longkang ada..tp cam biasa..tindakan pantas abg tarik handbreak & freekan gear membataskan usaha kereta itu..hihiiii

papepon..akhirnya aku berjaya melepasi laluan tu dengan baik..tp kecekapan pada tangan untuk mengawal stereng masih aku perlu baiki.... (~_^).... lastly ku pun mandu balik ke umah... perasaan lega lah sesangan sebab dah balik umah..keluar dari kereta abg tu...hepy gegila..tp takot tetap ada...menggigil aje kaki ble keluar dari kereta tu..hihii...kelakar aje..ku harap kali nie ku berjaya test JPJ...
SEMOGA SEGALANYA DIPERMUDAHKAN...AMIN...bila dah pas..maknanya leh lah aku kuakan kereta kancil..yang akan dibayar oleh abg..hahhaha..berkemungkinan... (^_^)

....................................................

arh..lepas aje dari belajar kereta tu..aku pun terus tolong mak memasak...ayah beli bahan2 nak wat pecal
untuk di sumbangkan ke surau...so aku pon tlong lah ape yang aku mampu..cam potong2 & goreng2..dalam satu jam aku wat tu sume tetibe aje pale ku bagaikan nak pitam..bile sume dah settle aku pon p rehat sekejap tinggalkan mak sendirian..bila ku dah okeh ku sambung semula... (^_^) lau sume nak harapkan mak kesian dia..mak pon bukan sihat sangat...hihiii... dalam sibuk2 menyediakan pecal tu..ada lak lawak..huhu mak & ayah bertekak tentang pokok cekur yang ditanam.huhu ku xpastilah diantara mak @ ayah siapa yang tanam pokok tu..tp..hehhe diorang seboleh2 nak menag & diorang yang tanam..hahha akhir citer ku katalah yang "mak & ayah sama2 tanam pkok tuu!! tp mak & ayah menghadap arah lain2..sorang ngadap utara sorang ngadap selatan.." mana lah masing2 nak tau yang masing2 tu pun ada menanam...hihihii...selesai...^_^

ku gembira bila tengok mak & ayah...tak bergado..tp bertekak ala2 aje..hihi...untugnya bila kita ada hubungan yang rapat ngn keluargakan...sentiasa ceria..hihiii......papepon u all...ceria2 sokmo tau...daaaaaaaa

==================================
====================
=======================================

Tiada ulasan:

Catat Ulasan