grafik gerak

02 Disember, 2010

Kehidupan..someting, nothing, important?? "its everyting"

2.OOa.m 02/12/2010

Assalamualaikum..

Ada pembaca kerr??..xtaulah yg penting aku nk gak bercotcet..xda orang baca aku leh baca sendiri..untuk kenagan & kepuasan hati..hihiiii, tp lau ada pembaca...ku ucap terima kasih kerana sudi membaca...bukan nk cari publisiti ke apa, tp sesaja nk bercerita...juga peringatan kepada sume..yg buruk datang dari diri aku..yg elok2 tu sume datang dari yg MAHA ESA...

'Someting Is Better Than Nothing' itulah kata2 hikmat guru ku, yang aku pegang selama ni hingga membawa aku melangkah terus ke dalam Universiti...

Hidup ni terlalu indah hingga membuatkan kita alpa pada yg seharusnya.
"nk wat caner...banyak sngat pilihan dalam dunia nie..pasal tu lupa" haha nie aku yg kata...tp mmg betulahkan, dalam hidup ni kita diberi banyak pilihan..samaada kearah kebaikan atau keburukan..tu sume kita yg pilih, keputusan ditangan kita.. masa depan kita yg tentukan bukan org lain..haha..macam aku skrang ni..minggu depan dh nk exam..tp study..huhuhiiii lebih study hiburan dari  study akademik..
apalah nk jadi..mengeluh tu mengeluh gak..tp kesedaran masih xda..masih canie apa guna..member2 aku sume berlumba2 study..aku masih begini... kata2 yg sering aku dengar & ikut..."relax ar, lama lagi nk exam".. pada hal tinggal seminggu je lagi..yg aku p ikot kata2 diorang tu ntah ape kene gaknnye...ape diorang ke yg tentukan kejayaan aku????....hihiii entah lorr..tp pape pon aku akan study hard to exam minggu depan...huhuhuu ingat nur..4 subject yg ko kne study..bkn 1..lau ko gagal bermakna ko hampakan mak,ayah, abang, kakak yang telah berusaha untuk menaggung ko di sini..dan ko juga menghampakan adik2 ko yg sedang dialam sekolah untuk mencontohi jejak langkah ko.. ingat... dalam hidup ni kita berusaha menjadi yg terbaik bukan berusaha menjadi no1....

p/s ::: study2 gak, ALLAH swt jgn lupa..lau study hard tp xdapat keredhaan-NYA..xbleh...gak...xmemasal je korang jadi nyesal..coz study smpai lewat malam tp result tetap bkn yg terbaik...
    ::: gud luck to all my frndz yg menghadapi exam...semoga Allah mempermudahkan setiap urusan kengkawan sume...
    ::: thanks 4 read...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan